Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Πες το να τελειώνουμε



Πες το να τελειώνουμε
“Η αλήθεια μιλάει πάντα με ευθύτητα”
                                                            «Σοφοκλής»
Ο Μπεν κάθισε να μιλήσει στην οχτάχρονη κόρη του για να της πει ότι εκείνος και η μαμά της θα έπαιρναν διαζύγιο. Τραύλιζε και κόμπιαζε για λίγα λεπτά, μέχρι που το κοριτσάκι του είπε τελικά: «Έλα βρε μπαμπά, τι είσαι, φοβητσιάρης; Γιατί δεν το λες να τελειώνουμε;»
Τα παιδιά συνήθως γνωρίζουν την αλήθεια πριν τους την πούμε. Όντας αθώα κι ανοιχτά, έχουν συνεχώς τεντωμένες τις κεραίες του και βλέπουν κι ακούνε πράγματα που εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα κρατήσουμε κρυφά. Τα παιδιά αποδεικνύουν με το παράδειγμά τους μια ιδιότητα που τη διαθέτουμε όλοι.
Όλοι είμαστε διαισθητικοί κι όλοι γνωρίζουμε πάντα το τι συμβαίνει.
Ο συνειδητός νους μπορεί να «κοιμάται», αλλά εσύ υποσυνείδητα ξέρεις την αλήθεια.
Πολλοί από μας είχαμε ισχυρή διαίσθηση όταν είμαστε παιδιά, αλλά αν μας μάλωναν ή μας κορόιδευαν όταν μιλούσαμε για τα προαισθήματά μας ή για τους αόρατους φίλους μας, μας έκαναν πολύ γρήγορα να κλειστούμε στον εαυτό μας και να το παίζουμε μουγκοί.
Τα ψέματα διαιωνίζονται μόνον όταν οι δυο πλευρές συμφωνήσουν στο ψέμα. Αν κάποιος σου λέει ψέματα, τότε κάποιο κομμάτι σου γνωρίζει ότι αυτό που άκουσες δεν ήταν αλήθεια. Αν δεν ξεσκεπάζεις το ψέμα, αυτό γίνεται επειδή έχεις κάποιο όφελος να το διατηρείς. Αν οι περισσότεροι από μας αναγνωρίζαμε την ικανότητά μας να γνωρίζουμε την αλήθεια και να τη λέμε, τότε ο κόσμος πολύ σύντομα θα μεταμορφωνόταν.
Ασκήσου στο να λες την αλήθεια και να ζητάς και από τους άλλους το ίδιο. Αν βλέπεις κάτι που δεν είναι έντιμο, φώτισέ το με το φως της αλήθειας. Αν έχεις κάτι να πεις, φαντάσου ότι ο άνθρωπος στον οποίο θα απευθυνθείς το γνωρίζει ήδη σε κάποιο επίπεδο. Έτσι ερχόμαστε πιο κοντά στο βίωμα της αληθινής μας φύσης ως υπάρξεις που κατέχουν την παντογνωσία.
“Μια βαθιά ανάσα ζωής”
Alan Coen

Με τις τεχνικές NLP, Time Line Therapy & Hypnosis, η ανακάλυψη της βαθιά μας αλήθειας, μας φέρνει στην ισορροπία και στην ευθυγράμμιση της ύπαρξής μας!
Και ζώντας μ’αυτή την συνειδητότητα μπορούμε να μεγαλουργήσουμε και να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει.


ΒΙΒΗ ΡΕΠΠΑ
Master NLP Coaching
Time Line Therapy
Clinical Hypnotherapist
Κιν.-693-2725304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου