Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Εύκολη διέξοδος



Εύκολη διέξοδος
“Δίδασκε μόνον την αγάπη, γιατί αυτό είσαι”
«Μαθήματα Θαυμάτων»
Παρακολούθησα ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση για μια γυναίκα με το όνομα Έλσα, που είχε κρατηθεί ως όμηρος από έναν εγκληματία που είχε δραπετεύσει από τη φυλακή. Ο Ρόμπερτ, προσπαθώντας να ξεφύγει από την αστυνομία, είχε εισβάλει στο εξοχικό της Έλσας και την είχε κρατήσει όμηρο, ενώ μια μεγάλη ομάδα ανδρών των ειδικών δυνάμεων είχε περικυκλώσει το σπίτι της με ένα πραγματικό οπλοστάσιο. Ευτυχώς η Έλσα ήταν ψυχολόγος  κι εφάρμοσε την ικανότητά της να ακούει κατά τη συναλλαγή που έκανε μ’εκείνον τον άντρα. Τις δύο μέρες που ο Ρόμπερτ είχε καταλάβει το σπίτι της, η Έλσα έβαλε τα δυνατά της για να μην πανικοβληθεί και τον παρότρυνε να της μιλήσει για τον πόνο που είχε βιώσει στη ζωή του. Πολύ σύντομα ανακάλυψε  πως ήταν σαν ένα τρομαγμένο θηρίο που προσπαθούσε να ξεφύγει από τις ίδιες του τις πληγές. Του φέρθηκε με καλοσύνη και του μαγείρευε να φάει. Το αποτέλεσμα των συζητήσεών τους ήταν ότι ο Ρόμπερτ ηρέμησε και παραδόθηκε χωρίς να της κάνει κανένα κακό.

Στη δίκη του , η Έλσα κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και είπε ότι ο Ρόμπερτ είχε ενεργήσει κάτω από την επίδραση του φόβου και της απόγνωσης. Όταν ο Ρόμπερτ πήγε στη φυλακή, η Έλσα τον επισκεπτόταν και όταν απολύθηκε έγινε φίλη του και άκουγε πάντα με συμπόνια τα προβλήματά του. Τόσο η Έλσα όσο κι ο Ρόμπερτ ανέφεραν πως η αρχική τους συνάντηση ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη και για τους δύο κι ένιωθαν ευγνωμοσύνη που την είχαν αντιμετωπίσει έτσι όπως την αντιμετώπισαν.

Η επιλογή της ηρεμίας μας δίνει πάντα δύναμη.
Όταν αρνιόμαστε να παραδοθούμε στο φόβο, τότε μπορούμε να δούμε λύσεις που δεν θα καταφέρναμε να τις δούμε αν παθαίναμε υστερία. Κάθε κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο πόνο ή σε μεγάλη ελευθερία, ανάλογα με το πώς θα τη χειριστούμε. Ακόμα κι ένας σκληροτράχηλος εγκληματίας μπορεί να θεραπευτεί και να διορθωθεί με το άγγιγμα της αγάπης.
Ασκήσου στο να φέρεσαι με καλοσύνη σε περιπτώσεις που μπαίνεις στον πειρασμό να πανικοβληθείς. Έτσι θα γίνεις αληθινός θαυματοποιός.
“Μια βαθιά ανάσα ζωής”
Alan Coen
ΒΙΒΗ ΡΕΠΠΑ
Master NLP Coaching
Time Line Therapy
Clinical Hypnotherapist
Κιν.-693-2725304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου