Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Νο2: Αρνητικά Συναισθήματα και πως μας επηρεάζουν

Αρνητικά Συναισθήματα και πως μας επηρεάζουν (μέρος 2)

Το κυριότερο αρνητικό συναίσθημα είναι ο φόβος. Ας δούμε τις επιδράσεις του:
Στο φόβο, το σώμα μας έχει καταγράψει στη μνήμη του (στο υποσυνείδητό του) τον αρχικό λόγο ύπαρξής του: Την επιβίωση!
Οπότε αντιδρά, ακριβώς όπως ένα ελάφι που το κυνηγά για να το κατασπαράξει ένα λιοντάρι.
Δηλ. καθώς το ελάφι νιώθει τη απειλή, νιώθει φόβο, οπότε, ή θα τρέξει για να φύγει ή θα καθίσει να παλέψει.

Ας δούμε λοιπόν, πως αντιδρά το σώμα μας, στο φόβο:

1. Απενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, διότι όλες οι δυνάμεις του σώματος μας πρέπει να επικεντρωθούν στην πάλη ή στη διαφυγή διότι αυτό που διακυβεύεται δεν είναι η επισκευή του σώματος μας, αλλά η επιβίωση. Δεν θα παθαίναμε ποτέ καρκίνο αν το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν είχε απενεργοποιηθεί από τα αρνητικά μας συναισθήματα.
2. Η ροή του αίματος μειώνεται από τον εγκέφαλο, με συνέπεια να μειώνεται η ικανότητα αντίληψης μας.
3. Οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται με αποτέλεσμα, αν όμως διαστέλλονται και συστέλλονται συνεχώς γιατί είμαστε κυριευμένοι από φόβο, τότε τα μάτια μας αποκτούν αυξημένη πίεση και τελικά γλαύκωμα.
4. Ο θυρεοειδής αδένας ασθενεί, διότι όταν φοβόμαστε σημαίνει ότι κινδυνεύουμε να μην έχουμε τροφή, με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να μην μεταβολίζει την τροφή μας, αλλά να την αποθηκεύει σε λίπος. Τον μεταβολισμό μας τον ρυθμίζει ο θυρεοειδής με την θυροξίνη που εκκρίνει και για μην μεταβολιστεί σε ενέργεια, ο οργανισμός μας διαταράσσει την λειτουργία του θυρεοειδή.
5. Η αναπνοή μας γίνεται έντονη όπως τρέχουμε, με αποτέλεσμα έχουμε δύσπνοια και προβλήματα αναπνοής όταν διακατεχόμαστε από θλίψη. Ο φόβος βέβαια είναι βαθύτερος από τη θλίψη.
6. Για να ξεφύγουμε θα πρέπει η πίεση του αίματος μας ν' ανέβει, αλλά και η καρδιά μας να κτυπήσει πιο γρήγορα, γι' αυτό η καρδιά μας παθαίνει αρρυθμία, διότι κάθε φορά που διακατεχόμαστε κυρίως από υποσυνείδητο φόβο, πρέπει να χτυπά πιο γρήγορα και μετά να σταματά, το ίδιο και η αυξημένη πίεση του αίματος, που η κύρια αιτία της είναι ο υποσυνείδητος φόβος.
7. Έχουμε προβλήματα στο στομάχι και φουσκώματα, διότι όταν θέλουμε να ξεφύγουμε απενεργοποιείται το πεπτικό σύστημα, το αίμα φεύγει από το στομάχι για να πάει στα άκρα για να διαφύγουμε ή να παλέψουμε, για να ολοκληρωθεί η πέψη η φύση έχει προβλέψει να εκκρίνονται περισσότερα γαστρικά υγρά, με αποτέλεσμα να φθείρονται και να δημιουργούνται έλκη στα τοιχώματα του στομάχου.
8. Πάσχουμε από σπαστική κολίτιδα και συχνοουρία, διότι ένα ζώο όταν το κυνηγούν, αδειάζει κόπρανα και ούρα στην προσπάθεια του ν' απαλλαγεί από το πρόσθετο βάρος και να μπορέσει να ξεφύγει από τα δόντια και τα νύχια του λιονταριού.
9. Ο ύπνος μας διαταράσσεται, διότι όταν φοβόμαστε εκκρίνεται κορτιζόλη, με αποτέλεσμα η έκκριση της μελατονίνης που μας βοηθά να κοιμηθούμε απενεργοποιείται, η φύση δεν επιτρέπει σ' ένα ζώο που φοβάται να κοιμηθεί, διότι όταν φοβάται σημαίνει ότι κινδυνεύει να το κατασπαράξουν. Για το λόγο αυτό όταν ξεμπλοκάρουμε τους μεσημβρινούς των νεφρών και της ουροδόχου κύστης που αντιπροσωπεύουν το φόβο, μας βοηθά να κοιμηθούμε, διότι απενεργοποιούμε το φόβο και ταυτόχρονα απενεργοποιούμε και την ορμόνη του φόβου που είναι η κορτιζόλη.
10. Η έκκριση της κορτιζόλης που δημιουργείται από το φόβο, δημιουργεί την έκκριση ινσουλίνης, ένα γεγονός που καθιστά την ινσουλίνη αναποτελεσματική, διότι εκκρίνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να πάσχει από αντίσταση στην ινσουλίνη που είναι η βασική αιτία του διαβήτη τύπου ΙΙ.          
«Μια Ζωή Γεμάτη Φως» Αλέξη Φωτόπουλου

Η μέθοδος Time Line Therapy μας βοηθά να απελευθερωθούμε από τα αρνητικά συναισθήματα μας, τις βαθιές εσωτερικές συγκρούσεις, μας βοηθά να αλλάξουμε τα περιοριστικά μας πιστεύω και την ψυχολογική αντιστροφή να θέλουμε να είμαστε άρρωστοι και δυστυχισμένοι, ενισχύοντας τα θετικά με αποτελεσματικό και κυρίως μόνιμο τρόπο!

ΒΙΒΗ ΡΕΠΠΑ
Master NLP Coaching
Time Line Therapy
Clinical Hypnotherapist
Κιν.-693-2725304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου