Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Νο1: Αρνητικά Συναισθήματα και πως μας επηρεάζουν

Αρνητικά Συναισθήματα και πως μας επηρεάζουν (μέρος 1)

Από σήμερα και για λίγες μέρες, θα σας δίνω πληροφορίες για το πώς επιδρούν στην υγεία μας τα αρνητικά συναισθήματα και γιατί η μέθοδος Time Line Therapy είναι ιδανική για την απελευθέρωσή μας από τις επιβαρυντικές τους ιδιότητες.
Καταρχήν, αρνητικά συναισθήματα είναι: Ο Θυμός, η λύπη, ο φόβος, η ενοχή, ο πόνος, η ζήλεια…κ.α….
Τα αρνητικά συναισθήματα, δημιουργούνται όταν αμφιβάλλουμε ότι κάποια ανάγκη μας δεν θα πραγματοποιηθεί ή κυρίως φοβόμαστε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ένα σημαντικό πρόβλημα, είναι ότι σαν ενήλικες, κρατάμε το φόβο/το θυμό μέσα μας, δημιουργώντας έτσι μπλοκάρισμα της ενέργειας.
Όταν η ενέργεια μπλοκάρει, το μήνυμα που παίρνει η υπόφυση είναι να εγκρίνει ορμόνες καταστροφικές για την υγεία μας, όπως: κορτιζόλη, αδρεναλίνη, ινσουλίνη, χοληστερίνη… ή μειώνει π.χ τη θυροξίνη.

Τα συναισθήματα όπως κι όλες οι ανθρώπινες εκδηλώσεις είναι ενέργεια η οποία πάλλεται σε ορισμένες συχνότητες. Είναι ενέργεια που φουντώνει, εξαπλώνεται και πρέπει να την αφήσουμε να ρέει και να φύγει.
Είναι ένα κύμα ενέργειας, το όποιο αν το μπλοκάρουμε κρατώντας το μέσα μας, μας κάνει τεράστια ζημιά.
Αν δείτε τα παιδιά δεν κρατούν αρνητικά συναισθήματα… παίζουν, θυμώνουν κι εκφράζουν ότι νιώθουν.
Η αρνητική ενέργεια των αρνητικών συναισθημάτων, εγκρίνουν πεπτίδια που εισβάλλουν στα κύτταρά μας και παραπλανούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το οποίο βλέπει τμήματα του σώματός μας σαν εχθρούς και τους επιτίθενται… κι έτσι νοσούμε!!!

O Herbert Benson πρόεδρος του Harvard Medical School’s Mind – Body Medical Institute μας λέει ότι σκέψεις γεμάτες φόβο και stress, οδηγούν σε έγκριση στρεσογόνων ορμονών όπως της νορεπινεφρίνης που εμποδίζουν όλες της φυσικές θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος μας να δράσουν. Μπορεί οι στρεσογόνες αυτές σκέψεις να μην πραγματοποιηθούν ποτέ, αλλά η ζημιά που προκαλούν είναι η ίδια.
Η κύρια όμως ορμόνη που εκκρίνεται από τα επινεφρίδια όταν κυριαρχούμαστε από αρνητικές σκέψεις, είναι η κορτιζόλη.
Σύμφωνα με τον Dr Bruce McEwen διευθυντή νευροενδοκρινολογίας στο Rockefeller University στο New York University, η έκκριση κορτιζόλης φθείρει τον εγκέφαλο, οδηγεί σε ατροφία τα εγκεφαλικά κύτταρα και προκαλεί απώλεια μνήμης. Επίσης αυξάνει την πίεση αλλά και το σάκχαρο στο αίμα, με αποτέλεσμα την αρτηριοσκλήρυνση και την ανάπτυξη καρδιακών ασθενειών.

«Μια Ζωή Γεμάτη Φως» Αλέξη Φωτόπουλου  
Η μέθοδος Time Line Therapy μας βοηθά να απελευθερωθούμε από τα αρνητικά συναισθήματα μας, τις βαθιές εσωτερικές συγκρούσεις, μας βοηθά να αλλάξουμε τα περιοριστικά μας πιστεύω και την ψυχολογική αντιστροφή να θέλουμε να είμαστε άρρωστοι και δυστυχισμένοι, ενισχύοντας τα θετικά με αποτελεσματικό και κυρίως μόνιμο τρόπο!

ΒΙΒΗ ΡΕΠΠΑ
Master NLP Coaching
Time Line Therapy
Clinical Hypnotherapist
Κιν.-693-2725304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου