Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Πίστη ή Φόβος ?



Πίστη ή Φόβος ?

Για το μεγάλο εκκλησιαστικό άνδρα και ρήτορα Κων/νο Οικονόμο τον εξ Οικονόμων, που συνάρπαζε το ακροατήριό του στο Ναό της Αγίας Ειρήνης (και που στον ίδιο Ναό εξεφώνησε τον περίφημο επικήδειο στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη), διηγούνται ένα παράξενο περιστατικό:
Η βασίλισσα Αμαλία τακτική ακροάτριά του, ζήτησε σε ένα κήρυγμα του, να κηρύξει… απαρασκεύαστος, «εκ του προχείρου» πάνω σε θέμα, που θα όριζε η ίδια.
Δέχτηκε τη βασιλική επιθυμία, ο διαπρεπής κληρικός και ανέβηκε στον Άμβωνα και περίμενε.
Η βασίλισσα του έστειλε ένα φάκελο με το θέμα. Τον άνοιξε κι έκπληκτος είδε αντί θέματος, γραμμένο ένα μηδενικό!! Ένα στρογγυλό μηδενικό. Τίποτε άλλο.
Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, έριξε ένα βλέμμα στο συνωστισμένο ακροατήριο κι άρχισε: «Εκ του μηδενός εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην…»
Έτσι με τη βροντερή φωνή του άνοιξε τους κρουνούς του θείου χαρίσματός του και συνέχισε…

Έτσι κι εμείς αγαπητοί μου, πολλές φορές στη ζωή μας, χρειάζεται να ξεκινήσουμε «εκ του μηδενός», χωρίς όπλα, χωρίς στόχους, χωρίς υποστηρικτές και να δημιουργήσουμε μικρά ή μεγάλα επιτεύγματα.
Αναρωτιέμαι όμως, πόσο έτοιμοι είμαστε, τις φορές αυτές για αυτά τα ξεκινήματα και ιδιαίτερα όταν χρειάζεται να γίνουν ξαφνικά στη ζωή μας, απαρασκεύαστα και «εκ του προχείρου» καθώς οι εξελίξεις τρέχουν και δημιουργούν καταστάσεις απρόβλεπτες κάποιες φορές.
Πόσο έτοιμοι είμαστε στο ξεκίνημα και κυρίως πόσο πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το αρχικό βήμα για κάθε αλλαγή ή τόλμημα.
Η αλήθεια είναι ότι βαθιά μέσα μας, υπάρχει μια μεγαλειώδης δύναμη που καλούμαστε να αναγνωρίσουμε και να αναδείξουμε στις φορές αυτές.
Υπάρχουν οι «πόροι», όπως λέμε στο NLP για να μεγαλουργήσουμε σε κάθε τι που θα αποφασίσουμε να κάνουμε.
Τι ήταν άραγε αυτό, που ο ρήτορας της ιστορίας μας, τον έκανε να ξεκινήσει και να δημιουργήσει, με γαλήνη και αυτοπεποίθηση, απροετοίμαστος μάλιστα, την μεγαλειώδη αυτή παράσταση και που μάλιστα παρέσυρε κάθε φορά το ακροατήριό του?
Σίγουρα αυτό που «ήξερε», ήταν ότι είχε τις δυνάμεις αυτές που θα τον στήριζαν στο έργο του και που σίγουρα δεν ήταν μόνο οι γνώσεις του. Ήταν αυτό που βαθιά όλοι γνωρίζουμε, ότι υπάρχει μέσα μας και που απλά δεν το εμπιστευόμαστε. Είναι αυτό που δημιουργεί «εκ του μηδενός» το πιο τέλειο δημιούργημα για τον κάθε έναν μας στη ζωή του.
Είναι αυτή η ατελείωτη Πίστη, στις δυνάμεις αυτές που θα μας βοηθήσουν να σηκωθούμε όταν πέφτουμε, που θα μας ενισχύσουν στο έργο, στο στόχο, στο όνειρο και στο σκοπό μας, κάθε φορά που κάποιος θα το αμφισβητήσει και θα το απορρίψει και που εμείς πιστοί στην εσωτερική μας φωνή θα συνεχίσουμε και μάλιστα ανέλπιστα δυνατά πολλές φορές.
Ας επιλέξουμε, αγαπητοί μου, αυτή την Πίστη να μας συντροφεύει κι ας αποφασίσουμε να την εμπιστευτούμε!
Ας θυμηθούμε, ότι όπου υπάρχει Φόβος δεν υπάρχει Πίστη και όπου υπάρχει Πίστη, εξαφανίζεται ο Φόβος.
Άλλωστε ο Φόβος είναι ένα αρνητικό, καταστροφικό συναίσθημα που αναστέλλει κάθε επίτευγμα στη ζωή μας. Οι τενικές NLP, Time Line Therapy & Hypnosis, απελευθερώνουν τα βάρη του φόβου, αναδεικνύοντας όλους τους «πόρους» για την ανάδειξη του πιο υπέροχου και μοναδικού εαυτού μας, επιτρέποντας να μεγαλουργήσει, ανεξαρτήτων συνθηκών και καταστάσεων.
Ας επιλέξουμε το δρόμο αυτό και η ζωή μας θα «ποιήσει» τα μέγιστα!

Με εκτίμηση
ΒΙΒΗ ΡΕΠΠΑ
Master NLP Coaching
Time Line Therapy
Clinical Hypnotherapist
Κιν.-693-2725304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου