Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Osho: Οι 10 Μη Εντολές


Αυτές οι δέκα μη-εντολές συνιστούν τη βασική στάση του Osho ως προς την πραγματικότητα, ως προς την απελευθέρωση του ανθρώπου από κάθε είδος πνευματικής σκλαβιάς.

1η) Ελευθερία
2η) Μοναδικότητα της ατομικότητας
3η) Αγάπη
4η) Διαλογισμός
5η) Όχι σοβαρότητα
6η) Παιχνιδιάρικη διάθεση
7η) Δημιουργικότητα
8η) Ευαισθησία
9η) Ευγνωμοσύνη
10η) Αίσθηση μυστηρίου

Συμπληρωματικές υπενθυμίσεις :

-Ποτέ μην υπακούς την εντολή του καθενός, εκτός αν έρχεται από μέσα σου, επίσης.
- Δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός από την ίδια τη Ζωή.
- Η αλήθεια είναι μέσα σου, μην την αναζητάς αλλού.
- Η αγάπη είναι η προσευχή.
- Το να γίνεις «ένα τίποτα» , είναι η πόρτα για την αλήθεια. Το κενό το ίδιο είναι το μέσο, ο στόχος και η επίτευξη.
- Η ζωή είναι εδώ και τώρα.
- Ζήσε συνειδητά.
- Μην κολυμπάς –να ρέεις.
- Πέθαινε κάθε στιγμή, ώστε να μπορείς να είσαι νέος σε κάθε στιγμή.
- Μην αναζητάς. Αυτό που είναι, είναι. Σταμάτα και παρατήρησε . 

Το Όραμα του Osho για τον καινούργιο άνθρωπο και την καινούργια ανθρωπότητα:
« Ο παλιός άνθρωπος πεθαίνει, και δεν υπάρχει λόγος να τον βοηθήσουμε να επιβιώσει πλέον. Ο παλιός άνθρωπος είναι ετοιμοθάνατος: μην θρηνείς γι΄αυτόν, βοήθησέ τον να πεθάνει. Γιατί μόνο με τον θάνατο τού παλιού μπορεί να γεννηθεί ο καινούργιος. Η παύση του παλιού αποτελεί την αρχή τού καινούργιου. Ο άνθρωπος έχει ζήσει έως τώρα όχι αληθινά, όχι αυθεντικά, ο άνθρωπος έχει ζήσει πολύ ψεύτικη ζωή. Ο άνθρωπος έχει ζήσει με μεγάλη παθολογία, ο άνθρωπος έχει ζήσει με μεγάλη αρρώστια. Και δεν υπάρχει λόγος να ζούμε με αυτή την παθολογία, μπορούμε να βγούμε από τη φυλακή, γιατί τη φυλακή τη φτιάξαμε με τα ίδια μας τα χέρια. Βρισκόμαστε μέσα στη φυλακή επειδή έχουμε αποφασίσει να βρισκόμαστε μέσα στη φυλακή γιατί έχουμε πιστέψει ότι η φυλακή δεν είναι φυλακή αλλά σπίτι μας».

Το μήνυμα του Osho προς την ανθρωπότητα είναι:
«Φτάνει πια. Αφυπνίσου! Δες τι έχει κάνει ο άνθρωπος στον ίδιο τον άνθρωπο. Μέσα σε τρεις χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος έχει κάνει πέντε χιλιάδες πολέμους. Δεν μπορείς να την πεις υγιή αυτή την ανθρωπότητα. Και μόνο καμιά φορά εδώ κι εκεί άνθισε κάποιος Βούδας. Αν μόνο καμιά φορά δίνει μέσα στον κήπο λουλούδια κάποιο φυτό, και κατά τα άλλα, όλος ο κήπος μένει δίχως λουλούδια, θα τον πεις κήπο αυτόν; Κάτι πολύ βασικό έχει πάει στραβά. Κάθε άνθρωπος γεννιέται για να γίνει Βούδας: τίποτε λιγότερο από τούτο δεν πρόκειται να σε ικανοποιήσει».
Πηγή: osholand.blogspot.gr

Ο Osho δίδαξε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Τζαμπαλπούρ πριν ιδρύσει την Κοινότητά του στην Πούνα της Ινδίας. Σύντομα η Κοινότητα εξελίχθηκε στο πιο διάσημο σημείο συνάντησης για χιλιάδες αναζητητές που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία του διαλογισμού και της εσωτερικής μεταμόρφωσης. Οι διδασκαλίες του έχουν επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας και κοινωνικής ομάδας. αιώνα, Ο Μπαγκουάν Σρι Ραζνίς που το 1988 πήρε το όνομα Osho, υπήρξε πνεύμα επαναστατικό και ανεξάρτητο, επιμένοντας στο να έχει προσωπική εμπειρία της αλήθειας, παρά να αποκτήσει "γνώση" και "πιστεύω" που δίνουν οι άλλοι άνθρωποι. Δια της αμφισβήτησης των πάντων και μέσω της προσωπικής εμπειρίας κατάφερε να γίνει ένας μεγάλος σύγχρονος μύστης, του οποίου η ζωή έχει επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα.

Οι τεχνικές NLP, Time Line Therapy & Hypnosis, προσεγγίζουν το μήνυμα του Osho και δημιουργούν μια πιο ελεύθερη και συνειδητή ζωή. Μια ζωή ανεξάρτητη από κανόνες που κουβαλάμε και που μας δεσμεύουν σε μη δημιουργικές καταστάσεις, σε μια ζωή αυθεντική στο εδώ και τώρα!

ΒΙΒΗ ΡΕΠΠΑ
Master NLP Coaching
Time Line Therapy
Clinical Hypnotherapist
Κιν.-693-2725304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου