Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Πληρότητα




Προχώρα ήρεμα μέσα στον θόρυβο και την βιασύνη και σκέψου πόση γαλήνη μπορεί να υπάρξει στην ησυχία.
Όσο σου είναι δυνατόν, όμως δίχως υποταγή, να έχεις καλές σχέσεις με τους ανθρώπους. 
Λέγε την αλήθεια σου ήρεμα και καθαρά. Άκουγε τους άλλους, ακόμα και τους βαρετούς και ανίδεους, έχουν κι αυτοί τη δική τους ιστορία….
Να αποφεύγεις τα θορυβώδη και επιθετικά άτομα γιατί είναι μια ενόχληση για το πνεύμα. Εάν συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους υπάρχει κίνδυνος να γίνεις ματαιόδοξος ή πικραμένος, γιατί πάντα θα  υπάρχουν και καλύτεροι και χειρότεροι από εσένα.
Να χαίρεσαι τις επιτυχίες σου και τα όνειρά σου….
Κράτα το ενδιαφέρον σου για τη δουλειά σου, όσο ταπεινή κι αν είναι, είναι ένα πραγματικό απόκτημα μέσα στις μοιραίες αλλαγές που φέρνει ο χρόνος. Να είσαι προσεκτικός στις δουλειές σου, γιατί ο κόσμος είναι γεμάτος από απάτες. Αλλά μην αφήνεις αυτό να σε τυφλώνει και στις αρετές που υπάρχουν, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με υψηλά ιδανικά και παντού η ζωή είναι γεμάτη από ηρωισμούς. Να είσαι ο πραγματικός εαυτός σου.
Και προπαντός να μην υποκρίνεσαι την στοργή, ούτε να είσαι κυνικός για την αγάπη, γιατί παρόλη την στειρότητα και απογοήτευση, η αγάπη ζει αιώνια, σαν την πρασινάδα.
Δέξου ευγενικά τα διδάγματα του χρόνου και παραχώρησε με ευχαρίστηση τα πράγματα που έχουν τα νιάτα.
Καλλιέργησε την δύναμη του πνεύματός σου για να σε προστατέψει σε μια ξαφνική κακοτυχία, αλλά μην βασανίζεις τον εαυτό σου με φαντασιώσεις, πολλοί φόβοι γεννιούνται απλώς από την κούραση και την μοναξιά και δεν είναι πραγματικοί. Πέρα από μια υγιή πειθαρχία να φέρεσαι ευγενικά στον εαυτό σου.
Είσαι κι εσύ παιδί του σύμπαντος όπως είναι τα δέντρα και τ’αστέρια κι έχεις κι εσύ το δικαίωμα να βρίσκεσαι εδώ. Και είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι, χωρίς  καμία αμφιβολία το σύμπαν  εξελίσσεται όπως πρέπει….
Γι’αυτό, να βρίσκεσαι σε ειρήνη με το θεό σου, όπως και να τον φαντάζεσαι ότι είναι. Ανεξάρτητα από τους αγώνες και τις φιλοδοξίες σου μέσα σ’αυτό το φοβερό μπέρδεμα που λέγεται ζωή, προσπάθησε να έχεις ήρεμη την ψυχή σου….
Παρόλη την υποκρισία, την μονοτονία και τα γκρεμισμένα όνειρα, αυτός ο κόσμος, εξακολουθεί να είναι ωραίος.
Πρόσεξε. Προσπάθησε να είσαι ευτυχισμένος!

(βρέθηκε στην παλιά εκκλησία του Αγίου Παύλου στην Βαλτιμόρη με ημερομηνία 1692)

ΒΙΒΗ ΡΕΠΠΑ
Master NLP Coaching
Time Line Therapy
Clinical Hypnotherapist
Κιν
.-693-2725304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου