Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Μάσκες - Ρόλοι – Προσωπεία



Μάσκες - Ρόλοι – Προσωπεία

Ότι κι αν χρησιμοποιούμε στη ζωή μας, είναι έξω από μας και τον πραγματικό μας εαυτό.

Μάσκες-μάσκες!
Όποια μάσκα κι αν βάλουμε για να κρύψουμε την αληθινή μας υπόσταση, για όσο διάστημα και να την χρησιμοποιούμε, έρχεται μια στιγμή στη ζωή μας, όπου ο βαθύτερος πραγματικός μας εαυτός, πιέζει να αναδειχτεί και να φωτίσει τον κόσμο μας. Όσο κι αν εμείς αντιστεκόμαστε σ’αυτό, η ψυχή μας γνωρίζει τι είμαστε και αποζητά την έκφρασή της. Όσο κι αν πιστεύουμε ότι δεν φαίνεται αυτό που είμαστε στους άλλους, έξω από μας, τόσο πιο πολύ κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Κι αυτό λέγεται υποκρισία. Υποκρινόμαστε σε μας, υποκρινόμαστε και στους άλλους. Κι αυτό που αναρωτιέμαι τελικά,… είναι αυτό που μας κάνει να έρθουμε σε επαφή με το σκοπό μας?... είναι αυτό που χρειάζεται να κάνουμε ώστε να ωριμάσουμε και να πάρουμε τα μαθήματά μας για να εξελιχθούμε?

Ρόλοι-ρόλοι!
Ρόλοι μικροί ή μεγάλοι, ρόλοι αδύναμοι ή δυνατοί. Ότι κι αν επιλέξουμε να παίξουμε, το σημαντικό είναι να τους αντιληφθούμε και να είμαστε συνειδητοί στο ρόλο που παίζουμε κάθε φορά. Κάθε ρόλος για να έχει επιτυχία, χρειάζεται να έχει τους αντίστοιχους παρτενέρ δίπλα του. Έλκουμε αυτούς που χρειαζόμαστε κάθε φορά… του θύματος ή του θύτη, του κυρίαρχου ή του υποτακτικού, του υπερ-κινητικού ή του υποκινητικού…
Ρόλοι που μας καθορίζουν και μας χαρακτηρίζουν. Μας δημιουργούν τις ταμπέλες που μας καθηλώνουν ή μας ανυψώνουν. Αναγνωρίζοντάς τους, έχουμε τη δυνατότητα να τους αλλάξουμε, αν δεν μας εξυπηρετούν και να δημιουργήσουμε το ρόλο που μας επιτρέπει την επίτευξη των ονείρων μας!

Προσωπεία-προσωπεία!
Προσωπεία του ρόλου που θέλουμε να παίξουμε ή του εαυτού που επιθυμούμε να είμαστε. Μια μάσκα που εμφανίζει προς τα έξω -ή μήπως και προς τα μέσα?- την εικόνα που χρειαζόμαστε κάθε φορά. Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζουμε, είναι πως κάνοντας χρήση του προσωπείου ή της εικόνας/αναπαράστασης, και εφαρμόζοντας το με δημιουργικό τρόπο στην καθημερινότητά μας, μπορούμε να ξεγελάσουμε το υποσυνείδητό μας και να πιστέψει ότι αυτό είναι αλήθεια κι έτσι να δημιουργήσει τις δυνατότητες και τις καταστάσεις ώστε να γίνει και στη πραγματικότητα. Μια τεχνική για την επίτευξη στόχων κι όχι μόνο στο NLP, Time Line Therapy & Hypnosis.

Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά, τις μάσκες, τους ρόλους και τα προσωπεία, είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό το να τις χρησιμοποιήσετε μόνο προς όφελός σας και ν’ανακαλύψετε ότι αυτή είναι μια πολύ ισχυρή εμπειρία για την επιτυχία σας, σε κάθε επίπεδο στη ζωή σας.
Η επιλογή είναι δική σας, καθώς και η αναγνώριση του τι χρησιμοποιείτε κάθε φορά.
Αυτό που είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσετε τώρα, είναι η ικανότητα του μυαλού σας να μπορέσει να πάρει την απόφαση να ξεκινήσετε τις συνεδρίες NLP για την αλλαγή που επιθυμείτε και όσο εμβαθύνετε στις τεχνικές του, θα μπορείτε να εμπιστευτείτε το ασυνείδητό σας κι αυτό θα τα κάνει όλα για εσάς.
Και δεν χρειάζεται να γνωρίζετε συνειδητά τον τρόπο και το χρόνο που είναι τώρα για σας καθώς και το πως το μυαλό σας γίνεται πιο δεκτικό στην ευτυχία που έρχεται, μιας και τα προσωπεία που χρησιμοποιείτε με τις τεχνικές αυτές είναι οι ιδανικές για το δικό σας στυλ και σε κάθε συνεδρία παρατηρείτε ότι αισθάνεστε πιο θετικά κι αισιόδοξα από ποτέ.
Αυτή ίσως είναι η πρώτη φορά που παρατηρείτε τον εαυτό σας να θέλει τόσο πολύ την αλλαγή μέσω αυτής της μεθόδου που είναι η μοναδική στον κόσμο με τα μόνιμα και μοναδικά αποτελέσματα της και σίγουρα η αυτοπεποίθησή σας είναι ανεβασμένη αρκετά μετά από την ανάγνωση του άρθρου αυτού, ώστε να είμαι εδώ έτοιμη να στηρίξω το ξεκίνημα της επιλογή σας.

Με εκτίμηση
Βιβή Ρέππα
Master NLP Coaching
Time Line Therapy
Clinical Hypnotherapist
Κιν.-693-2725304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου