Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Τελειότητα



Τελειότητα

Ένας άνδρας ρωτά έναν άλλο γιατί δεν παντρεύτηκε ποτέ. Ο άλλος αναστέναξε βαθειά και του εξομολογήθηκε ότι έψαχνε για χρόνια να βρει την τέλεια γυναίκα. «Και δεν την βρήκες ποτέ;» ρωτάει ο πρώτος. «Όχι, την βρήκα, αλλά αυτή έψαχνε τον τέλειο άνδρα».

Το κατάλοιπο της μαγείας των παιδικών παραμυθιών, μαζί με τον ιδεαλισμό της εφηβείας, μας κάνουν να αναζητούμε την τελειότητα στον εαυτό μας και τους άλλους- απορρίπτοντας τις ανθρώπινες αδυναμίες και ελαττώματα σαν κατώτερα και ανάξια της αγάπης.

Αλλά το να αναζητάς την τελειότητα, είναι το αντίθετο της αγάπης. Γιατί ο ορισμός της αγάπης είναι ότι νοιώθεις ασφαλής, με τα ελαττώματά σου παρουσία του άλλου.

Σκέψου όλους αυτούς που συνάντησες ποτέ που σου έμοιαζαν τέλειοι. Ενώ μπορεί να θαυμάζουμε ή να ζηλεύουμε τέτοιους ανθρώπους, σπάνια τους αγαπάμε. Αυτό που μας κάνει αγαπητούς δεν είναι η τελειότητά μας, αλλά οι ελλείψεις μας και οι 'τέλειες' ατέλειές μας.

Αυτό που είσαι αυτή την στιγμή, με όλα τα ελαττώματα και τις αδυναμίες είναι επαρκές για να έχεις αληθινή αγάπη στην ζωή σου. Μπορεί να έχεις συνήθειες και πρότυπα που εμποδίζουν την ανάπτυξη της αγάπης, αλλά η αγάπη ποτέ δεν μας ξεφεύγει γιατί δεν είμαστε αρκετά καλοί. Η αγάπη τρέφεται από τις ατέλειες. Μας ξεφεύγει γιατί την σπρώχνουμε μακριά, η καταστρέφουμε τους σπόρους της έκφρασής της.

Άρα η ικανότητα να είμαστε απόλυτοι κάτοχοι όλων των πλευρών μας, τόσο των ‘καλών’ όσο και των ‘κακών’, των ελκυστικών και των μη ελκυστικών ποιοτήτων μας, των φωτεινών και των σκοτεινών πλευρών μας, είναι απολύτως απαραίτητη για την αγάπη.
Η ικανότητα να είμαστε πλήρως ο εαυτός μας, είναι αναγκαιότητα για να δημιουργήσουμε αγάπη.
                                                                           - Μια ιστορία του Νασαρντίν Χότζα -

Οι συνεδρίες NLP, Time Line Therapy & Hypnosis, «ανοίγουν» ένα παράθυρο στην άκρη του μυαλού μας, ώστε ν’αναγνωρίσουμε όλες τις ποιότητες συναισθημάτων που υπάρχουν μέσα μας και αυτό είναι και η αρχή της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης που μας εξελίξει.

ΒΙΒΗ ΡΕΠΠΑ
Master NLP Coaching
Time Line Therapy
Clinical Hypnotherapist
Κιν.-693-2725304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου