Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Σκέψεις & Πεποιθήσεις




“Το Μεγαλείο του ανθρώπου, βρίσκεται 
στη δύναμη της σκέψης του”
                                                         Pascal

Ένας από τους σπουδαιότερους παράγοντες για την επιτυχία μας καθώς και την ευτυχία μας στη ζωή, είναι οι Πεποιθήσεις που έχουμε. Για να το κατανοήσουμε αυτό, ας δούμε πως λειτουργούν:
Καταρχήν, ας δούμε τι είναι η Πεποίθηση: Η λέξη πεποίθηση, βγαίνει από το ρήμα πέποιθα, δηλ έχω πειστεί.
Είναι η εσωτερική μας βεβαίωση, ότι αυτό που κάνουμε, βλέπουμε κι αισθανόμαστε είναι αληθινό και ουσιώδης.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί και δρα σύμφωνα με τις πεποιθήσεις που φιλοξενεί, προσαρμόζοντας τα πάντα γύρω απ’αυτές.
Εάν παράδειγμα κάποιος έχει την πεποίθηση ότι δεν είναι ικανός να πετύχει σε τίποτα στη ζωή του, τότε ο νους του, κάνει τα πάντα για να επιβεβαιώσει την πίστη του αυτή, μέχρι που το πετυχαίνει.
Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει, είναι ότι οι πεποιθήσεις του, επηρεάζουν και κατευθύνουν άμεσα την κρίση και τις σκέψεις του, σε σχέση με τις αποφάσεις που παίρνει και τις επιλογές που κάνει, διαμορφώνοντας έτσι όλη τη ζωή του.

Γεγονός είναι, πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος παράγει περίπου έως και 70.000 σκέψεις την ημέρα. Οι 95% από αυτές τις σκέψεις είναι ίδιες με τις σκέψεις που κάναμε την προηγούμενη μέρα. Με αποτέλεσμα αυτές οι επαναλαμβανόμενες και συνεχόμενες σκέψεις να δημιουργούν στον εγκέφαλο νευρολογικά μονοπάτια, που χτίζονται με την μορφή των πεποιθήσεων. Τότε αρχίζουμε να πιστεύουμε αυτά που σκεφτόμαστε και η πίστη μας γίνεται πεποίθηση.

Γι’αυτό, είναι σημαντικό να προσέχουμε τι σκεφτόμαστε, γιατί οι σκέψεις μας παράγουν αποτελέσματα στη ζωή μας!
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να κάνει δυο διαφορετικές σκέψεις ταυτόχρονα. Δεν μπορεί να σκέφτεται κάτι ευχάριστο και κάτι δυσάρεστο την ίδια χρονική στιγμή. Γι’αυτό χρειάζεται να επιλέξει ένα από τα δυο είδη σκέψης.
Το ερώτημα είναι: Τι είδος σκέψης και πληροφορία θέλεις να κρατήσεις?
Τη σκέψη πως δεν είσαι ικανός? ή τη σκέψη πως μπορείς, είσαι ικανός και τα καταφέρνεις?
Χρειάζεται να εστιάσουμε την προσοχή μας στο αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε.
Εάν θέλεις να πετύχεις στην εργασία σου, δεν θα σε βοηθήσει η σκέψη πως δεν είσαι καλός και πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις.
Εάν δυσκολεύεσαι να διώξεις την αρνητική σκέψη… προτίμησε να μην σκέφτεσαι τίποτα.
Όταν σταματάς να τρέφεις τη σκέψη σου αρνητικά, τότε δημιουργείς και τις κατάλληλες προδιαγραφές για να πιάσει χώρο μέσα σου η Θετική σκέψη.

Όποια σκέψη κι αν επιλέξεις, αυτές θα καθοδηγήσουν τη ζωή σου!
Τα λόγια σου, τα όνειρά σου και οι σκέψεις σου, έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν και να προκαλέσουν ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες καταστάσεις στη ζωή σου!

Γι’αυτό:
Πρόσεχε τις σκέψεις σου, γίνονται λόγια.
Πρόσεχε τα λόγια σου, γίνονται πράξεις.
Πρόσεχε τις πράξεις σου, γίνονται συνήθειες.
Πρόσεχε τις συνήθειες σου, γίνονται χαρακτήρας.
Πρόσεχε το χαρακτήρα σου, γιατί γίνεται η μοίρα σου.
 
Ένα moto όπου το NLP εκφράζεται πλήρως!
Άλλωστε ο Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός χρησιμοποιείται για ν' αλλάξουμε μη επιθυμητές συμπεριφορές οι οποίες μας κρατάνε μακριά από τους στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε. Αντικαθιστούμε τις μη επιθυμητές καταστάσεις, συμπεριφορές ή και στρατηγικές με νέες οι οποίες θα υποστηρίξουν τους στόχους που θέτουμε.
Είναι μια σειρά από τεχνικές και προϋποθέσεις, σχεδιασμένες έτσι ώστε να μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα να δημιουργήσει το μέλλον που θέλει και αξίζει.
Εσείς πότε τώρα θα τον επιλέξετε για να φέρετε στη ζωή σας τις σκέψεις που θα σας απογειώσουν?

Βιβή Ρέππα
Master NLP Coaching
Time Line Therapy
Clinical Hypnotherapist
Κιν:693-2725304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου