Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Καλή Ανάσταση μέσα από την καρδιά μου!



Καλή Ανάσταση, ευχόμαστε όλοι τις μέρες αυτές, που το θείο δράμα κορυφώνεται.
Καλή Ανάσταση, διαλαλούμε σε όλους, λες και είναι το μόνο που επιθυμούμε.
Ας δούμε όμως γιατί αυτή η ευχή και η λέξη σημαίνουν τόσα πολλά μέσα μας, ώστε να επιθυμούμε τόσο πολύ να την βιώνουμε?
Η προέλευση και η σημασία της λέξης "Ανάσταση" δηλώνουν τα εξής:
(ἀνίστημι (ἀνὰ + ἵστημι)' στήνω ὄρθιον, κάνω κάποιον να σηκωθεί ὄρθιος, ἐγείρω, σηκώνω κάποιον ἀπὸ τὸν ὕπνο, τὸν ξυπνῶ, τον τοποθετώ όρθιο στη θέση του, σηκώνω κάποιον ἀπό τὸν θάνατο ἀνέστη, ἀνίστημι - ἵστημι < ἀνάστασις < ἀνίσταμαι).

Βλέπουμε λοιπόν πόσο σημαντική είναι η σημασία της, μέσα από την ετυμολογία της.
Ανάσταση του Χριστού… μετάβαση από το θάνατο στη ζωή!
Μια αέναη ροή και μετάβαση της ενέργειας από μια κατάσταση σε μια άλλη.
Ουσιαστικά φαίνεται πως τίποτε δεν χάνεται τελικά, μιας και η μετάβαση από το θάνατο στην αιώνια ζωή, δηλώνει το μεγαλείο της πνευματικότητας που έχουμε σαν άνθρωποι, καθώς η εξέλιξη της ζωής, έστω και σε ένα άλλο επίπεδο, δείχνει το βήμα που χρειάζεται να κάνουμε όλοι, χωρίς φόβο πλέον, για την ολοκλήρωσή μας!
Ο Ιησούς, ο μεγάλος αυτό διδάσκαλος, μας έδειξε μέσα από τη στάση του, το δρόμο για την ελευθερία της ψυχής, την αθανασία και κυρίως τη μεγαλοσύνη του πνεύματός μας, μέσα από το πέρασμα του θανάτου.  Μας έδειξε τη δύναμη της Αγάπης μέσα από τη συγχώρεση και κυρίως την έγερση του πνεύματός μας σε μια νέα διάσταση, με καινούργιες συμπεριφορές.
Ανάσταση… Αναγέννηση λοιπόν, όπως αναγεννάτε κάθε τι στη φύση. Όπως κάθε τι που κάνει τον κύκλο του και φθείρετε, από τα λουλούδια, τα δέντρα, έτσι και στη ζωή μας. κάθε τι που ολοκληρώνει τη διαδρομή του και την ωφελιμότητα του, μεταλλάσσεται και τοποθετείται σε μια νέα βάση και ζωή. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε κάθε άνθρωπο που ολοκληρώνει την πορεία του στη ζωή, καλείται κι αυτός να εγερθεί από τον ύπνο που πολλές φορές πέφτει και να “ξυπνήσει” σε μια νέα διάσταση και πορεία.
Αυτό ακριβώς καλούμαστε να πράξουμε πολλές φορές στη ζωή μας, ειδικά όταν συμπεριφορές και τακτικές δεν μας εξυπηρετούν, για να είμαστε ευτυχισμένοι. Με οδηγό την Αγάπη προς τον εαυτό μας, καταφέρνουμε να αναστήσουμε, τον πιο εξελιγμένο κι αφυπνισμένο εαυτό μας, ώστε η πορεία μας να εξυπηρετεί την πνευματικότητα της ψυχής μας, τη διεύρυνση της συνειδητότητάς μας και τη βαθιά αλήθεια του!
Το ζητούμενο στην πορεία αυτή, είναι το γεφύρωμα του όποιου κενού υπάρχει μέσα μας και στην ισορροπία της καθημερινότητας με το αιώνιο. Την ανάδειξη του ψυχικού κάλους και της μοναδικότητάς μας, μέσα από την ανάληψη της προσωπικής μας ευθύνης.
Αυτό είναι το νόημα της Ανάστασης κι αυτή τη σημασία κι αποτέλεσμα έχουν και οι τεχνικές αυτοβελτίωσης NLP, Time Line Therapy & Hypnosis.

Έτσι κι εγώ σας εύχομαι, Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα, μέσα από την καρδιά μου!
Μια ευχή που δηλώνει την εσωτερική ανανέωση της ύπαρξής μας και που μας οδηγεί στην προσωπική Πίστη!
Μια δήλωση που μας δίνει την χαρά, που τροφοδοτεί τα όνειρά μας, τις βαθιές μας επιθυμίες και στόχους!!

Με αγάπη
ΒΙΒΗ ΡΕΠΠΑ
Master NLP Coaching
Time Line Therapy
Clinical Hypnotherapist
Κιν.-693-2725304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου