Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Η Γυναίκα που Πλάσθηκες να Είσαι



Η Γυναίκα που Πλάσθηκες να Είσαι

Στις μέρες μας, πολλές γυναίκες νιώθουν μιαν ακατανόμαστη θλίψη. Αν και καταφέρνουμε πολλά από όσα αποφασίζουμε να κάνουμε, έχουμε την αίσθηση πως κάτι λείπει από τη ζωή μας και –χωρίς αποτέλεσμα- ψάχνουμε «εκεί έξω» για τις απαντήσεις. Συχνά αυτό που φταίει είναι πως έχουμε αποκοπεί από την αληθινή αίσθηση του εαυτού μας.
-Emily Hancock-

Σου έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο? Κάποια μέρα, πλένεις το πρόσωπό σου και ξαφνικά, δεν αναγνωρίζεις τη γυναίκα που σε ατενίζει κατάματα. «Ποια είναι αυτή?», ρωτάς τον καθρέφτη σου πάνω στον τοίχο. Καμιά απάντηση. Σου φαίνεται κάπως γνώριμη αλλά δεν φαίνεται να έχει καμιά ιδιαίτερη ομοιότητα με τη γυναίκα που περίμενες να δεις μέσα στον καθρέφτη. Οι ψυχολόγοι ονομάζουν αυτό το φαινόμενο «αυτό-μετάθεση» και, συνήθως, παρατηρείται σε περιόδους μεγάλης πίεσης και έντασης (κάτι που για πολλές από εμάς αποτελεί πια καθημερινό φαινόμενο).
Τι συμβαίνει όμως? Ποια είναι αυτή η θλίψη που δεν μπορούμε να συγκεκριμενοποιήσουμε? Να, μια απάντηση που άξιζε να την εξετάσουμε με αγάπη. Ίσως το επίκεντρο –η καρδιά- της μελαγχολίας μας είναι ότι χάνουμε τη γυναίκα που ήμασταν προορισμένες να είμαστε. Μας λείπει ο πραγματικός μας εαυτός.
Αλλά, τα καλά νέα είναι πως, ακόμη κι αν αγνοήσαμε για χρόνια τα «ανοίγματα» και τις προσπάθειές του να βγει στην επιφάνεια («Φόρεσε κόκκινο… Κόψε τα μαλλιά σου… Σπούδασε Τέχνη στο Παρίσι… Μάθε να χορεύεις ταγκό…), ο πραγματικός σου εαυτός δεν σε έχει εγκαταλείψει. Αντίθετα, η γυναίκα αυτή σε περιμένει υπομονετικά να «την» αναγνωρίσεις και να ξανά-ταυτιστείς μαζί της.
Αυτόν τον χρόνο, απόστρεψε την προσοχή σου από τον έξω κόσμο κι άρχισε ν’ακούς. Άκου του ψιθύρους της δικής σου καρδιάς. Κοίταξε μέσα σου. Η σιωπηλή σου σύντροφος έχει ανάψει φαναράκια αγάπης για να φωτίζουν το μονοπάτι σου προς την Ολοκλήρωση.
Επιτέλους, το ταξίδι που ήσουν προορισμένη να κάνεις άρχισε!
Απλή Αφθονία
Sarah Ban Breathnach

Το ταξίδι στην ανακάλυψη του εσωτερικού μας εαυτού, όσο κι αν φαίνεται δυσπρόσιτο, αποτελεί την πιο λυτρωτική πράξη που μπορούμε να δώσουμε σαν δώρο στον εαυτό μας. Οι τεχνικές NLP, Time Line Therapy & Hypnosis, μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για την αναγνώριση και ταύτιση με τον πραγματικό μας εαυτό και το δώρο αυτό να είναι η ελευθέρωση από κάθε τι που μας κρατάει δέσμιους σε ρόλους και προσωπεία έξω από τη φύση μας.

ΒΙΒΗ ΡΕΠΠΑ
Master NLP Coaching
Time Line Therapy
Clinical Hypnotherapist
Κιν.-693-2725304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου