Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Το Πνεύμα των Χριστουγέννων!!



Το Πνεύμα των Χριστουγέννων!!

Αναρωτιέμαι χρόνια τώρα, τι να σημαίνει το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Τι να συμβαίνει κάθε Χριστούγεννα, που ξανά-γεννιέται ο Χριστός?
Αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να φέρει αυτή η ανά-γέννηση, στον κόσμο και κυρίως στον κάθε ένα ξεχωριστά. Τι θα μπορούσε να σηματοδοτήσει αυτή η ενθύμηση της γέννησης του Θεανθρώπου?
Οι λέξεις που μου βγαίνουν, έχουν να κάνουν με την ανά-γέννηση και την ενθύμηση μιας κατάστασης -ή ενός μήπως συναισθήματος?- που να μας ξανά-θυμίζει την θεϊκή μας ταυτότητα, μιας και κάθε φορά γεννιέται μαζί με το Χριστό και η αίσθηση της Προσφοράς μέσα μας.
Ενός συναισθήματος, που στη διάρκεια της καθημερινότητας ξεχνάμε ή που στη διάρκεια της ζωής μας έχουμε «κρύψει» βαθιά μέσα στην ψυχή μας. Ενός συναισθήματος που η σημασία του είναι τόσο απελευθερωτική και τόσο λυτρωτική.
Μιλάω μέσα από την ιδιότητα της θεραπεύτριας NLP, Time Line & Hypnosis, όπου το πρωταρχικό μας μέλημα είναι η απελευθέρωση αρνητικών συναισθημάτων από την ψυχοσύνθεσή μας.
Στο NLP ένα σημαντικό στοιχείο, είναι η Φυσιολογία, δηλ. το πώς μέσα από την στάση μας, μπορούμε να επηρεάσουμε και την εσωτερική μας κατάσταση. (Γνωρίζοντας ότι αυτό επηρεάζει τη συμπεριφορά μας κι άρα και τα αποτελέσματα στη ζωή μας).
Έτσι, το Πνεύμα των Χριστουγέννων, μπορεί να ξανά-θυμίσει στον καθένα μας, την ύπαρξη μιας βαθιάς μας αίσθησης, της Προσφοράς και της Αγάπης! Της αγάπης που όλοι κατά βάθος ψάχνουμε να έχουμε στη ζωή μας, άσχετα αν έχουμε επιλέξει να την διώξουμε, από το φόβο ίσως ότι δεν θα την έχουμε.
Της Αγάπης που έμπρακτα πλέον, χρειάζεται να επιλέξουμε να εκφράσουμε σε κάθε τομέα της ζωής μας, «βγαίνοντας» έξω από το καβούκι μας και προσφέροντας ότι καλύτερο μπορούμε: έναν καλό λόγο, μια μικρή ή έστω μεγάλη κίνηση βοήθειας σε όποιον τη χρειάζεται, με την πίστη ότι δεν πειράζει κι αν δεν την επιστρέψει πίσω σε μας. Έτσι αλλιώς κι ο Χριστός με τη γέννησή του και την πορεία της ζωής του, έκανε το ίδιο χαράζοντας σε μια ολόκληρη ανθρωπότητα, αιώνες τώρα, την πεποίθηση της προσφοράς μέσω της ίδιας της στάσης μας στη ζωή.
Έτσι θέλοντας να βρω κι εγώ το Πνεύμα των Χριστουγέννων για τη δική μου ζωή πρώτα και στη συνέχεια για τους αγαπημένους μου, σκύβω μέσα στην καρδιά μου, το μοναδικό σημείο θα έλεγα της σύνδεσής μου με την Πηγή της Αγάπης.  Σκύβω βαθιά κι ανασύρω κάθε καλό αίσθημα που υπάρχει –και υπάρχει σε όλους- και δίνω αυτό το Δώρο σε όλους όσους έρχομαι σε επαφή.
Οι δικοί μας άνθρωποι είναι αυτοί που πολλές φορές θεωρούμε δεδομένους και αφήνουμε έξω από τη λίστα προτεραιοτήτων μας, καθώς αναλωνόμαστε σε άλλα επιφανειακά ίσως ενδιαφέροντα.
Όμως, πόσο πιο φωτεινή θα ήταν η ζωή μας και η καθημερινότητά μας, μέσα από το πρίσμα αυτό?
Και πόσο έτσι θα δημιουργούταν μια αλυσίδα φωτός, που θα φώτιζε τους γύρω μας, τη γειτονιά μας, την ευρύτερη κοινότητα που ζούμε, τη χώρα μας και τελικά όλον τον πλανήτη? Έχουμε αναρωτηθεί γι’αυτό? Και πόσο πιο λυτρωτικό θα ήταν, αν αυτό το κάναμε καθημερινά πλέον στη ζωή μας κι όχι μόνο τα Χριστούγεννα. Αν γινόμασταν εμείς, το Αστέρι που φωτίζει το δρόμο στους Μάγους, για να βρουν τη φάτνη που γεννήθηκε ο Χριστός!
Ας γίνουμε λοιπόν το Δώρο της Αγάπης που αναζητάμε στη ζωή μας, για τον καθένα που ερχόμαστε σε επαφή! Ας γίνουμε οι φανοστάτες που θα φωτίσουν τις ζωές των ανθρώπων και τη χώρα μας!
Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

ΒΙΒΗ ΡΕΠΠΑ
Master NLP Coaching
Time Line Therapy
Clinical Hypnotherapist
Κιν.-693-2725304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου