Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Οι νεύρο-συνδέσεις του εγκεφάλου μας!

Οι νεύρο-συνδέσεις του εγκεφάλου μας.

Τα επαναλαμβανόμενα ερεθίσματα που δίνουμε στον εγκέφαλό μας μέσω των αισθήσεών μας, ο εγκέφαλός μας έχει έναν μηχανισμό όπου τα καταγράφει (σαν να είναι κασέτα) και στην πορεία παράγουν (παίζουν) αυτόματες αντιδράσεις για μας.

Έτσι έχουμε αυτόματες αντιδράσεις και συμπεριφορές σε συγκεκριμένα ερεθίσματα.
Για παράδειγμα, στην καθημερινότητα μας, δεχόμαστε διάφορα ερεθίσματα από το περιβάλλον μας, την οικογένεια, την εργασία, τις όποιες ομάδες βρισκόμαστε και αντιδράμε σε αυτά, λίγο-πολύ με συγκεκριμένους τρόπους.
Κάποιες από αυτές τις αντιδράσεις, είναι λειτουργικές για τη ζωή μας, κι αυτό είναι μια χαρά!
Κάποιες όμως, δεν είναι λειτουργικές και μας δημιουργούν προβλήματα.
Παρότι το ξέρουμε αυτό, φαίνεται ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τις σταματήσουμε, καθώς συμβαίνουν αυτόματα κάθε φορά… ή μήπως μπορούμε???

Φανταστείτε να μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τον μηχανισμό του εγκεφάλου μας ώστε να αντιδράμε σε όποιο ερέθισμα έρχεται από το περιβάλλον μας με τρόπους που εμείς επιλέγουμε και δημιουργούμε, ώστε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και να εξασφαλίζουμε λειτουργικότητα, ηρεμία και ικανοποίηση στη ζωή μας.

Αυτό μπορεί να προσφέρει ο Νεύρο-γλωσσικός προγραμματισμός (NLP) με τις μοναδικές τεχνικές του. Ουσιαστικά κάνει ένα reset στον εγκέφαλό μας και δημιουργεί νέες πιο λειτουργικές νεύρο-συνδέσεις, ώστε να παράγει τις αντιδράσεις και τις συμπεριφορές που μας εξυπηρετούν! Μερικές μόνο συνεδρίες είναι ικανές να φέρουν γρήγορο και μόνιμο αποτέλεσμα για τη ζωή μας!


 ΒΙΒΗ ΡΕΠΠΑ
Master NLP Coaching
Time Line Therapy
Clinical Hypnotherapist
Κιν.-693-2725304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου