Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Νο5: Αρνητικά Συναισθήματα και πως μας επηρεάζουν

Αρνητικά Συναισθήματα και πως μας επηρεάζουν (μέρος 5)

Ο φόβος απόρριψης: Ένα μεγάλο αγκάθι !
Ο φόβος απόρριψης που μας βάζει σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού, είναι υποσυνείδητός και προέρχεται από τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στην αμυγδαλή του εγκέφαλού μας (βλέπετε στο γράφημα του εγκεφάλου πιο πάνω) από την σύλληψη μας έως την ηλικία των 5 ετών (κατά την πλειονότητα όμως έως 3 ετών).
Ο φόβος απόρριψης είναι η κύρια αιτία του φόβου μας αλλά και του θυμού που δημιουργείται από αυτό.
Όταν είμαστε μικροί δεν έχουμε δημιουργήσει πνευματικό εγκέφαλο και λαμβάνουμε για πραγματικότητα ότι βλέπουμε, κατ’ αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε για απόρριψη την διαμάχη, την αυστηρότητα, την κριτική, την απουσία των δικών μας.
Τότε κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές (κριτική, απόρριψη, δυσκολίες στη ζωή) αμέσως φοβόμαστε και μπαίνουμε σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού.
Το υποσυνείδητο δεν έχει κρίση είναι σαν το μικρό παιδί που θέλει να είναι άρρωστο για να τραβήξει την προσοχή των δικών.
Αυτό είναι η ψυχολογική αντιστροφή θέλουμε υποσυνείδητα να είμαστε άρρωστοι και δυστυχισμένοι για να έλξουμε την προσοχή των δικών μας, που νομίζουμε ότι μας απέρριψαν.

«Μια Ζωή Γεμάτη Φως» Αλέξη Φωτόπουλου 

 Το Time Line Therapy μας βοηθά να απελευθερωθούμε από τα αρνητικά συναισθήματα, μας βοηθά να αλλάξουμε τα περιοριστικά μας πιστεύω και την ψυχολογική αντιστροφή να θέλουμε να είμαστε άρρωστοι και δυστυχισμένοι.


ΒΙΒΗ ΡΕΠΠΑ
Master NLP Coaching
Time Line Therapy
Clinical Hypnotherapist
Κιν.-693-2725304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου